Pokaz sztuki kelnerskiej
10 GRUDNIA 2018 ROKU

W dniu 10 grudnia 2018 r.  uczniowie naszej szkoły z klasy II Technikum Ekonomicznego kształcący się w zawodzie: technik hotelarstwa spotkali sięz prezesem Stowarzyszenia Kelnerów Polskich – Panem Michałem Chabiorem. Dzięki jego życzliwości  pokaz kelnerski zostało zorganizowany w Grand Hotelu. Podczas spotkania uczestnicy zgłębiali wiedzę i poszerzali umiejętności z zakresu przygotowania nakrycia rozszerzonego oraz poznali efektywny sposób przygotowania i podania potrawy, jakim jest flambirowanie. Danie płonące zostało zaprezentowane na przykładzie krewetek Black Tiger. Po  przygotowaniu flambirowanych owoców morza z warzywną salsą odbyły się warsztaty kulinarne dla uczniów. Młodzież miała możliwość wykonania i delektowania się wyrafinowanym smakiem tej potrawy. Uczniowie z zainteresowaniem śledzili umiejętności zawodowe kelnera oraz
z uwagą wsłuchiwali się w przekazywane informacje i praktyczne wskazówki.
Warto przypomnieć, że przeprowadzony pokaz kelnerski stanowi część cyklu spotkań zaplanowanych w ramach nawiązanej konstruktywnej i merytorycznej współpracy ze Stowarzyszeniem Kelnerów Polskich, które dodatkowo objęło ZSE patronatem.

powiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszenie
powiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszenie

W CELU ZAPEWNIENIA POPRAWNEGO DZIAŁANIA SKRYPTÓW PROSIMY POCZEKAĆ NA ZAŁADOWANIE SIĘ WSZYSTKICH ELEMENTÓW STRONY

KRONIKA | FOTOGALERIA

© ZSE im. A i J. Vetterów w Lublinie - Elżbieta Pawłowska

zalecane: rozdzielczość 1024x768 lub wyższa; min. Internet Explorer v.6.0; kolor - 16 bit; zgodne z W3C
opracowanie informatyczne i graficzne serwisu: Elżbieta Pawłowska; ikonografia: zbiory ZSE im. A. i J. Vetterów w Lublinie
kopiowanie i nieautoryzowane wykorzystywanie programu, grafiki i zdjęć zawartych w serwisie - zabronione